Има нещо специално в невероятното име и обувките, Adidas Gazelle. Те са се превърнали в масово харесвани, по-специално избирани, любими и, като че ли в някакъв култ. Кожата на Gazelle осигурява стилен външен вид и удобство. Пускането на модела Gazelle в производство, Adidas прави не е само подвиг за емблематичния модел обувки, но и знак за модата, която идва в пълен кръг. Оригиналната маратонка газела датира от средата на 60-те и се характеризира с екстериор от велур. Този материал е смятан за по-ярък от цветната кожа. Оказва се, че кожата е мястото, където този специфичен стил на обувките би се насочил към десетилетия по-късно, следвайки цикъла на тенденциите.

Купи от тук с % отстъпка!

Първите кожени газели се появиха през 2012 г. при пускането на първия Premium Gazelle OG Leather Pack от колекцията на Originals на марката. По това време новите маратонки бяха моделирани, след пресъздадените класики през 90-те, които бяха по- обемни и разполагаха с по-просторна предна част на пръстите.

За първи път са пуснати само в тъмно и бяло. Оттогава насетне Adidas пусна други, по-актуализирани версии на Gazelle Leather Pack, като цветът е основната отличителна промяна. Следващите години, след първото издание разшириха цветовите опции до бордо и черно и отстрани с тройни бели или тройни черни ивици. Самата кожа също
има своя селекция от чисто гладко или пълноцветно, в зависимост от това какво качество и цвят искат почитателите й.

Оригиналните Adidas Gazelle са направени за обобщена спортна функция, тествана от германския национален отбор по футбол и международни хандбалисти в момента на първото им издаване. Това само обяснява защо обувките имат много удобно усещане. Тяхната подплатена яка около глезена, петата и езикът работят в едно за плътно прилепване. Обновените версии направиха по-подходящ модела, достатъчно лек и издръжлив, за по-леки упражнения. Обувките предлагат добра защита за краката. Кожата на Gazelle има тенденция да е тясна, в този конкретен стил.

Наред с всичко това, Adidas Gazelle имат неудобен скърцащ звук, носени за първи път, което може да е досадно за повечето хора, но може да бъде и начин за забавление, докато ходите в новите си маратонки.

============================

Купи от тук с % отстъпка!