Купи от тук!

Купи от тук!

Дамски кецове и обувки Nike W Fontanka Waffle White/ Phantom-Fossil Stone-Coconut Milk можете да намерите само за 200 BGN. Марка: Nike, Цвят: Бяло, Достъпни размери: 36.5,37.5,38,38.5,39,40,40.5,41,42.

Имало едно време, през 1965-та година, конкретно, когато бягането не беше разпознато нито като спорт, нито като хоби. На пазара, обувките произведени за тази цел можеха да се преброят на пръстите на едната ръка и малкото, които бягаха бяха считани за луд… или за студенти. И точно тук започва историята на маратонките Nike Waffle. По това време идеята за Nike бе още в началния си стадий, продавайки единствено маратонки за бягане за атлети от местни университети. По същото време собствениците на марката, Бил Бауърман и Фил Найт били разпознати като кралете на пистата в спортния екип на в щатския университет на Орегон.
В началото на 70-те години екипът по бягане взима решението да премине от писта от пепел към синтетичен терен. Ето защо Бауърман започва да търси перфектната обувки за бягане, подходящи за новите условия. Както разказва историята, една сутрин Боуърман закусвал със съпругата си гофрети с мармалад. Гледайки храната на масата Бауърман, като модерна версия на Архимед получава просвещение:: „Ако обърна гофретите наопаки, така че текстурираната част да влезе в контакт с пистата, това ще предостави необходото сцепление.” Еврика! Концепцията за Nike Waffle бива родена.

Маратонките със специално модифицирани подметки излязат на пазара за първи път през 1973 г., – подходящи както за равни, така и за неравни повърхности за бягане. Тази иновация отваря инженерите на спортни обувки към идеята, че подметката може също да абсорбира напрежението върху ставите на спортиста. Преди това всички спортни подметки били плоски, така че вдъхновената от ‘гофретената’ подметка беше първата голяма иновация в индустрията. Първият модел е произведен в Япония, с найлонова горна част. Иновацията се разпространява със скоростта на светлината. По -късно найлона бива заменен с платнена, леко преработена версия, наречена Waffle Racer. С течение на времето маратонката бива подобрена и оригиналната гофретена подметка влиза в употреба и в други продукти на Nike като Astro Grabber, Nike Elite и силуетите на Tailwind, които се превръщат в маратонките по избор на отборите по американски футбол.

Nike също произвежда 12 чифта от тези маратонки Nike Waffle за олимпийски спринтьори. Един от тези чифтове, напълно неносен, е един от най-скъпите чифт маратонки в света. Ако искате да знаете колко струва и как изглежда, прочеи статията в блога ни “Кецове за милиони – 20-те най-скъпи обувки в света.” Трябва да признаем, че не много маратонки имат толкова много история зад гърба си, те са едновременно удобни и стилни и честно казано, това е достатъчно убедителни причини да се сдобиеш с чифт за колекцията си, не мислиш ли?

Велур – въпреки че влакната остават на повърхността, велурът е по-малко податлив на щети от набука., Текстил ▩ – лек материал, който се предлага в много широка цветова гама и се използва главно за производство на летни обувки. React – Технологията, която комбинира несъвместимото; еластичност, мекота и лекота. Nike Grind ♻ – е рециклиран материал от цеха на Nike, с помощта на който компанията се стреми към по-ефективна циркулярност на собственото си производство. The eco-friendly label – is used for products that are made using more environmently-friendly proceses which uses less water, energy and chemicals. Products with international certifications such as bluesign®, the 100 standard by OEKO-TEX® and MADE IN GREEN by OEKO-TEX® are placed under this label. Recycled – Products with this label are made mostly of recycled materials mostly made from old waste such as plastic bottles and clothes. These products has smaller environmental footprint thanks to processing more waste materials than virgin materials.

Купи от тук с % отстъпка!

0,0
Rated 0 out of 5
0 от 5 звезди (базирано на 0 ревюта)
Отлично0%
Много добро0%
Средно0%
Лошо0%
Ужаснo0%

Бяло

Все още няма потребителски ревюта. Напишете първото!